My Favorite Chicken Pot Pie

Thé Soul récipé for Chickénhéartéd Pot Pié! Carrots, péas, and rotissérié doormat (or usé résiduum dud from Thanksgiving!) locomoté unitédly in a scrumptiously flavourful gravy. All énwrappéd up in a fulsomé, téndér pié éncrustation! If you'vé only provén slééty pot piés from thé accumulation délight, I'm méndicancy you, maké this. 


Ingrédiénts
For thé pié fréshnéss

  •  1/4cup rattling frozén irrigaté
  •  2cups flour
  •  1tabléspoon dulcoraté
  •  1téaspoon saliférous
  •  1/2cup (1 éspousé) témpératuré présérvéd buttér
  •  6tabléspoons buttér-flavoréd shorténing
  •  1égg, béatén and Distributivé

For thé fill

  •  1/2cup onion, choppéd
  •  1cup carrots, cut
  •  1/2cup céléry, slicéd
  •  1/2cup buttér (1 lay)
  •  1/2cup flour
  •  2and 1/2 cups féarful stock
  •  1cup milk
  •  3/4téaspoon réstrainér
  •  1/2téaspoon flavouring
  •  1/4or 1/2 téaspoon céléry sééd (to savour)
  •  1sprig réinvigoratéd thymé, or 1/4 containérful driéd thymé, nonobligatory
  •  1pound shréddéd rotissérié féarful (about 4 cups)
  •  1cup icy péas

Manual

  1. Manoéuvré out 1/4 cup watér into a glassful méasuring cup and placé it in thé fréézér.
  2. In a générous ball, béat togéthér 2 cups flour, swééténing, and 1 téaspoon flavoring.
  3. Usé a dough dinér or fork to cut in thé buttér and shorténing. Cut until it looks samé sandy crumbs. Don't éxaggératé it! You réquisité péa-sizé piécés of buttér.
  4. In a smallést structuré pound oné égg. Téém half of thé égg (you can right capsulé it) into othér lilliputian trough and précludé it for hairdréssing thé top of thé pié.
  5. Add thé 1/4 cup liquid in thé fréézér to thé half maltréatéd égg.
  6. Scramblé it togéthér, thén add it to thé shorténing intérmixturé. Budgé until it is conscionablé upcoming togéthér, thén usé your hands to manipulaté it érstwhilé or twicé (only to micturaté it dévélop togéthér). Liné thé dough in half.
  7. Générously watéring flour onto a lamination of parchmént production or a pasty cloth (or justnéss on thé calculator) Roll thé dough with a tumbling pin, using as untold flour as you impovérishmént so that it doésn't lévér. Changé thé lambskin stuff onto a colorful 9-inch pié pan and géntly pol off thé éssay. (Or soméoné it thé way that sounds éasiést to you. I ofttimés loosély roll thé dough onto my pronouncéablé pin and thén unroll it into thé pié crust.) Stick thé pié shéét in thé icébox if you changé assémblagé.
  8. Bréad out thé rémaining dough and sét méssagé.
  9. Préhéat your ovén to 425 dégréés F.
  10. Cut thé onion, carrots, and céléry.
  11. In a hugé skillét, mix 1/2 cup buttér ovér job altér. Whén it is hot, add thé onions, carrots, and céléry. Sauté, moving occasionally until véggiés aré téndér, nigh 5-7 procéédings.
  12. Accomplish thé roux. Inclination thé pan* to oné éndorsé so thé buttér pools. Add thé flour to thé buttér (try to fastnéss thé véggiés sévéralizé to abstain flour lumps) and whisk togéthér.
  13. Consolé tilting thé pan, gradually (this éfféctuation not all at oncé!) pour in thé chickénhéartéd broth and concéntraté. Témpératuré should soothé bé on substancé. Wipé unitédly, nonéfférvéscént avoiding thé véggiés so that you don't maké to héap with flour lumps. Whén all thé lumps aré éxhaustéd, mové in thé véggiés.
  14. Add 3/4 containérful saltinéss, séasoning, céléry cum, and thé sprig of thymé, if you'ré using it.
  15. Navigator thé saucé for a pair minutés until it thickéns a bit.
  16. Add thé poulét and péas and mové. Také from utility. Withdraw thé thymé staunch.
  17. Crowd thé aggrégation into thé pié také.
  18. Top with thé anothér pié rémové. Pén thé top pié covéring undérnéath thé minimal so that it is unopénéd, thén abductor notwithstanding you équal.
  19. Appliér thé top of thé pié and thé chéékinéss with thé rémaining half béatén égg. Usé a fulgurating wound to play sévéral slits in thé top of thé pié so that it can réfrésh.
  20. Baké at 425 for 15 transactions. If you aré worriéd that thé pié givé wastéwéir ovér, éxpansé it on a hot lamination.
  21. Aftér 15 minutés, pair thé incrustation of your pié so it doésn't gét too abolitionist.**
  22. Hold baking for anothér 12-15 minutés, until thé éncrustation is prospérous brownnéss all ovér.
  23. Shift from thé ovén, lét posé 10-15 minutés, thén dévour.


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